News

COMUNICAT DE PRESĂ

Chișinău, Moldova

20 februarie 2024

 

Grupul de companii „Felicia” se extinde prin achiziționarea "Peon-Farm SRL"

Grupul de companii ”Felicia” a finalizat achiziția companiei locale S.R.L. PEON-FARM, consolidându-și astfel poziția de lider și promotor al calității în domeniul farmaceutic.

“Felicia” s-a configurat ca grup de companii în 2021 și este reprezentată prin:

Rihpangalfarma SRL: unul dintre primii distribuitori naționali angro în domeniul farmaceutic, care astăzi deține un depozit certificat GDP și intră în top 3 lideri de distribuție farmaceutică din Republica Moldova.

Rețeaua de farmacii Felicia: o rețea modernă de 165 de farmacii, amplasate preponderent în zonele urbane și care și-a argumentat de-a lungul timpului rolul de inovator în domeniului serviciilor, produselor și orientării către client.

Rețeaua de farmacii Salut: 45 de farmacii cu amplasare preponderent rurală, o politică de preț și asortiment accesibilă, corespunzătoare poziționării sale de “farmacia prețurilor mici”.

Optica Felicia: o rețea de 16 optici, care oferă clienților săi servicii, produse optice și tehnologii de ultimă generație.

“Peon-Farm” include 90 de farmacii, cu o amplasare preponderent rurală, prin politica sa de preț accesibil și asortiment vast, răspunzând cerințelor tuturor categoriilor de pacienți.
Prin asocierea valorilor și angajamentelor “Peon-Farm” și “Felicia”, Grupul de companii Felicia intenționează să se consolideze și să-și extindă capacitatea de a desfășura activitatea farmaceutică în mod responsabil, transparent, profesional și inovativ pe întreg teritoriul țării, corespunzător necesităților populației și în spiritul experienței sale, demonstrate în ultimii 25 de ani.

Dorian Berdos, proprietar Felicia Healthcare Group: ”De la achiziția companiilor RihPanGalFarma SRL” și  „Gedeon Richter - Rețea farmaceutică” în 2021, de către grupul de companii Felicia, am început să implementăm o strategie de creștere calitativă care a impulsionat ”Felicia” să mai urce o treaptă în topul jucătorilor pe piața farmaceutică, atât în segmentul de import și distribuție, cât și retail. Acest rol s-a accentuat prin implementarea de proiecte de dezvoltare și ameliorare a proceselor interne cu impact de durată.

 Înglobarea experienței Peon-Farm reprezintă o sinergie de forțe și viziuni pentru îndeplinirea unei misiuni comune - să «Susținem cu încredere generații sănătoase» (Natalia Sturza, CEO Felicia Healthcare Group)

 

Beneficiile așteptate ale fuziunii

Corespunzător strategiei de creștere durabilă a Grupului de companii ”Felicia”:

Acces îmbunătățit la servicii farmaceutice de calitate: Introducerea unei game mai largi de produse farmaceutice și extinderea rețelei va simplifica și îmbunătăți accesul populației la servicii farmaceutice de calitate .

Inițiative de responsabilitate socială corporativă: Grupul Felicia va iniția în continuare proiecte de responsabilitate socială, promovând bunăstarea comunităților locale:

  • Facilitarea accesului populației la servicii gratuite precum măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei și conștientizarea necesității de evidență periodică a indicatorilor de sănătate;
  • Responsabilizare și investiții în programe continue de comunicare și educare a populației, privind administrarea, păstrarea medicamentelor, prevenție și mod de viață sănătos;
  • Implementarea soluțiilor inovative în domeniul consultației farmaceutice și a deservirii;
  • Integrarea farmaciilor “Peon-Farm” în proiectul național de informare, colectare și distrugere a medicamentelor expirate, reciclarea plasticului și a tehnicii medicale ieșite din uz.  

Consolidarea pieței locale a locurilor de muncă: Achiziția va genera noi oportunități de angajare în industria farmaceutică și retenția tinerilor specialisti din Republica Moldova, contribuind la asigurarea continuității asistenței farmaceutice de calitate pe termen lung.


Despre companii

Farmacia Felicia” este prima rețea farmaceutică din Republica Moldova, fondată în anul 1997 de către Dorian Berdos, fiind unicul deținător al afacerii până în prezent, compania fiind 100% autohtonă. Actualmente, compania deține un depozit farmaceutic care importă medicamente, dispozitive medicale și produse cosmetice. În peste 25 de ani de activitate, „Felicia” și-a extins rețeaua de farmacii la peste 200 de unități în Republica Moldova, cu ajutorul a peste 1500 de angajați. Pentru buna desfășurare a activității, compania acordă un rol important protecției mediului înconjurător, prin investiția în proiecte ecologice, care sunt implementate atât în cadrul organizației, cât și în afara acesteia.

Start Frumos”: Proiect de sponsorizare integrală a studenților USMF, specializarea Farmacie și Optometrie. “Start Frumos” a fost lansat în 2021 și la momentul actual numără deja 88 de studenți activi, care, pe lângă sponsorizare, vor beneficia de practică și angajare garantată în domeniul farmaceutic.

“Felicia ECO”: Proiect național de colectare și distrugere a medicamentelor expirate, plasticului și tehnicii medicale ieșite din uz. Proiectul include 11 puncte de colectare și au fost deja expediate spre distrugere peste 12 tone de medicamente expirate, colectate de la populație.

Call Centru farmaceutic: linie fierbinte de consultație farmaceutică prin multiple canale de comunicare și cu program extins.

Card Frumos”: program de loialitate pentru orice client al farmaciilor Felicia, care în 2024 s-a aliniat la angajamentul ECO al companiei și s-a transferat în regim digital: pentru maximă transparență, accesibilitate pentru client și reducerea utilizării cardurilor din plastic.


“Peon-Farm” a fost înregistrată în 2011 și deține o rețea de 90 de farmacii Peon, localizate preponderent în zona rurală. Compania numără aproximativ 300 de angajați și reprezintă un furnizor important de servicii, produse la prețuri accesibile pentru toate categoriile de vârstă, la nivel național.